A A A K K K
людям із порушенням зору
Іллінецька міська лікарня
За здоров'ям - до нас

Цукровий діабет

Дата: 02.10.2021 21:27
Кількість переглядів: 13

Щоденний аналіз вхідних дзвінків до Іллінецької міської лікарні свідчить, що наших пацієнтів найчастіше турбують проблеми, пов’язані із захворюваннями ендокринної системи. Найбільш розповсюдженим ендокринним захворюванням вважається цукровий діабет.

Цукровий діабет - це хвороба, яка характеризується підвищеним рівнем глюкози (цукру) в крові. Статистика говорить, що до 10% населення світу хворіє на цю хронічну недугу. Ендокринологи виділяють 2 основні типи цукрового діабету: І тип, що складає близько 5% від усіх випадків та спричинений порушенням роботи підшлункової залози, яка не виробляє в достатній кількості інсулін; ІІ тип, що складає близько 93% від усіх випадків та спричинений порушенням метаболізму (обмін речовин), який є наслідком ожиріння, зловживання алкоголем, малорухливого способу життя та стресів. Окрім того, ви ризикуєте захворіти на цукровий діабет ІІ типу, якщо маєте серцево-судинні хвороби, проблеми з органами травлення або ж коли на цукровий діабет хворіють ваші близькі родичі.

Жахливі наслідки хвороби:

  • Ниркова недостатність
  • Інсульт/інфаркт
  • Ампутація ніг
  • Втрата зору

Діабет – це вирок?

Тетяна Дмитрівна, лікар-ендокринолог Іллінецької міської лікарні переконана, що своєчасна діагностика, професійне лікування та профілактика ускладнень дозволяє взяти цукровий діабет під контроль та жити повноцінним життям.

Пані Тетяна рекомендує:

Переглянути раціон харчування

Розширити перелік продуктів та страв, якими ви харчуєтесь. Зокрема, звернути увагу на збільшення кількості овочів, фруктів, бобових, горіхів, насіння, риби та м’яса нежирних сортів, оливкової олії, зелені. Зменшити кількість молочних жирних продуктів, солодощів, кондитерських виробів, випічки, солодких газованих напоїв, жирних сортів м’яса (свинина). Змінити спосіб приготування їжі зі смаження на приготування на пару, тушкування, варіння.

 

Збільшити фізичну активність

Більше ходити пішки (не менше 10 000 кроків на добу). Влаштовуйте піші та велосипедні прогулянки вихідного дня до лісу. Займайтесь скандинавською ходьбою. Розпочинайте свій день з ранкової руханки. Запишіться на фітнес до тренажерної зали. Грайте в настільний теніс, футбол, волейбол, тощо. Займайтесь на спортивних майданчиках на відкритому повітрі.

 

У разі виникнення у Вас тривожних симптомів, рекомендуємо не зволікати та одразу звертатись в кабінет №14 Поліклінічного відділення Іллінецької міської лікарні з 9-00 до 16:30 год з понеділка по п’ятницю. Для попереднього запису можна прийти або зателефонувати безпосередньо в рецепцію Іллінецької міської лікарні до наших чарівних Яни та Юлії за номером телефону 066 659 98 82.

 

Будьте нам здорові!

Звертайтесь до лікарів вчасно!

Ваш оберіг здоров’я - Іллінецька міська лікарня!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування