A A A K K K
людям із порушенням зору
Іллінецька міська лікарня
За здоров'ям - до нас

Забезпечення КНП «Іллінецька ЦРЛ» лікарськими засобами та виробами медичного призначення згідно Національного переліку основних лікарських засобів України

Дата: 06.08.2018 15:42
Кількість переглядів: 3

Адміністрація КНП «Іллінецька ЦРЛ» інформує про те, що з першого січня 2018 року  в Україні набув чинності Національний перелік основних лікарських засобів та згідно рішення уряду, всі лікарні в Україні зобов’язані забезпечувати пацієнтів стаціонару безкоштовними та ефективними ліками.

Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2009 р. № 333(в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 13 грудня 2017 р. № 1081) та Наказу МОЗ України від 17.07.2017 № 801 «Про затвердження Положення про застосування Національного переліку основних лікарських засобів під час організації процесу забезпечення населення лікарськими засобами в закладах і установах охорони здоров'я, що повністю або частково фінансуються з державного та місцевих бюджетів», зареєстровано в Міністерстві юстиції України 03 серпня 2017 р. за № 952/30820 (із змінами і доповненнями, внесеними наказом Міністерства охорони здоров'я України від 2 січня 2018 року № 1) закладом  було сформовано перелік лікарських засобів необхідних для забезпечення лікування стаціонарних хворих та визначено обсяги потреби в лікарських засобах на рік, що становить - 3 106,4 тис. грн.

 Кошторисом на 2018 рік по  статті «Медикаменти та перев’язувальні матеріали» передбачено лише - 401,4 тис. грн.. Тому, станом на 01.07.2018 року по КНП  «Іллінецькій ЦРЛ» існує незабезпечена потреба в коштах до кінця року, на закупівлю лікарських засобів що в установленому законом порядку зареєстровані в Україні та включені до Національного переліку.

За перше півріччя було проведено закупівлі «Медикаментів та перев’язувальних матеріалів»   на суму – 123,4 тис. грн..

Наявність лікарських засобів та виробів медичного призначення

Враховуючи вище викладене та з метою забезпечення лікарськими засобами, які зареєстровані в Україні та включені до Національного переліку, на безкоштовне  стаціонарне лікування жителів району, адміністрація закладу зверталась  до органів місцевої влади з проханням допомогти з виділенням додаткових коштів. При надходженні  додаткового фінансування буде проведено закупівлю основних лікарських засобів в повному обсязі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування