A A A K K K
людям із порушенням зору
Іллінецька міська лікарня
За здоров'ям - до нас

Кардіологія

Дата: 28.07.2021 13:20
Кількість переглядів: 9

Одним з найрозповсюдженіших серцево-судинних захворювань є гіпертонічна хвороба. Приблизно до 70% усіх звернень. Якщо раніше на серцево-судинні захворювання хворіли переважно люди старшого віку, то протягом останніх років до кардіологів досить часто звертається й молодь. Як правило, це пов’язано з надлишковою вагою тіла, шкідливими звичками, малорухливим способом життя. Однак, дуже часто люди звертаються надто пізно. І це основна проблема, яка призводить до виникнення ускладнень – інфаркту міокарда або інсульту (гостре порушення мозкового кровообігу). 

Тому, Надія Яременко – лікар-кардіолог вищої категорії, рекомендує в профілактичних цілях після 40 років 1 раз на рік проходити необхідні обстеження (електрокардіографія, моніторинг артеріального тиску) та здавати аналізи (цукор крові, ліпідограма – розгорнутий аналіз крові на холестерин, біохімічний аналіз крові).

Досвід кардіолога говорить, що багато пацієнтів займаються самолікуванням, що часто призводить до ускладнень хвороби та побічних реакцій. Основна причина – це придбання ліків за призначенням фармацевта з аптеки або взагалі за рекомендацією сусідки. НАГОЛОШУЄМО: лікування гіпертонічної хвороби має підібрати кваліфікований спеціаліст, виходячи з індивідуальних параметрів організму визначених під час повного обстеження пацієнта.

Варто зауважити, що у 2018 році за новими рекомендаціями Європейської асоціації кардіологів з артеріальної гіпертензії цільовий рівень артеріального тиску було знижено до 130 мм рт. ст. для пацієнтів молодше 65 років та менше 140 мм рт. ст. для літніх пацієнтів.

У 80% випадків захворювань сучасне лікування передбачає двокомпонентну або трикомпонентну терапію в одній таблетці, що поліпшує прихильність хворого до лікування та його результативності. Адже існують дослідження, які доводять, що одночасний прийом кількох різних препаратів створює незручності для пацієнта, що з часом призводять до відмови від лікування.

Лікар рекомендує:

Незалежно від рівня артеріального тиску дбати про своє здоров’я: дотримуватись здорового харчування, виконувати регулярні фізичні вправи, проводити контроль ваги тіла, припинити паління та надмірне вживання алкоголю.

Лікар запрошує:

Для первинної консультації лікаря рекомендуємо звертатись в кабінет №39 Поліклінічного відділення до 12:00 год., щоб впродовж дня мати змогу пройти необхідні додаткові обстеження. Також консультацію можна отримати з 12:00 до 16:00 год. в телефонному режимі за особистим номером лікаря: 068 627 46 31

Робочий час: 9:00 – 16:45 год.

 

Ваш кардіолог,

Яременко Надія Олександрівна

Бажаю 120/80 та синусового ритму!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування