A A A K K K
людям із порушенням зору
Іллінецька міська лікарня
За здоров'ям - до нас

За здоров’ям – до нас

Дата: 13.08.2021 12:06
Кількість переглядів: 4

Терапевтичне відділення – один з провідних підрозділів Іллінецької міської лікарні, в якому проводиться лікування пацієнтів з гострою терапевтичною патологією та пацієнтів із загостренням хронічних захворювань. У відділенні наразі працює 2 лікаря, 5 медичних сестер та молодший медичний персонал.

Крім того, з серпня 2020 року в підрозділі, яке являється базою інтернатури ВНМУ ім. Пирогова, проходить інтернатуру Наталія Дацишин (Natali Datsyshyn) випускниця Івано-Франківського національного медичного університету. Наталія родом з Львівської області і потрапила до Іллінецької лікарні за рекомендаціями колег та викладачів з університету. Це свідчить про те, що про Іллінецьку громаду та Іллінецьку міську лікарню знають не лише в суміжних територіальних громадах, а й далеко за межами Вінницької області.

До пандемії спричиненої коронавірусною інфекцією COVID-19 найчастіше до терапевтичного відділення звертались пацієнти з хворобами серця (ішемічна та гіпертонічна хвороба, порушення ритму), захворюваннями органів дихання (пневмонії, бронхіти, астми), кишково-шлункового тракту (гепатити, цирози, панкреатит), сечостатевої системи (пієлонефрит, ниркова недостатність), ендокринної системи (цукровий діабет, гіпотиреоз, тиреотоксикоз). Впродовж 5 місяців 2021 року відділення пролікувало 235 хворих. З них 56 пацієнтів з інших територіальних громад Вінницької області: Дашівська - 35, Липовецька - 11, Оратівська 6, Погребище – 2, інші.

Проте, пандемія внесла свої корективи: у лікарів терапевтичного відділення з’явився новий виклик - подолання постковідного синдрому в пацієнтів, які перехворіли на COVID-19. Оскільки у ~ 20% розвивається постковідний синдром, який потребує діагностики та призначення правильного лікування для запобігання подальших ускладнень. Відтак, впродовж березня – травня цього року Іллінецька лікарня стаціонарно пролікувала 201 хворого на COVID-19. Майже третина з них – 65 осіб, це жителі суміжних громад: Липовецької – 46, Погребищенської – 10, Оратів – 5, інші.

Варто додати, що керівництво лікарні не стоїть осторонь потреб терапевтичного відділення, тому для швидкої діагностики серцево-судинних хвороб у червні цього року закладом було придбано мобільний електрокардіограф Юкард-100, який оснащений вбудованою системою миттєвої передачі ЕКГ з терапевтичного відділення Іллінецької міської лікарні до Вінницького обласного центр екстреної медичної допомоги та медичних катастроф.

Надаючи кваліфіковану цілодобову допомогу, в тому числі у нічну пору доби: лабораторні дослідження, рентгенографію та УЗД обстеження, внутрішньом’язові та внутрішньовенні ін’єкції, спостереження молодшим медичним персоналом, а при потребі черговим лікарем, віддані своїй справі медичні працівники терапевтичного відділення докладають максимум зусиль для надання якісної медичної допомоги жителям Іллінецької та інших суміжних громад Вінницької області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування