A A A K K K
людям із порушенням зору
Іллінецька міська лікарня
За здоров'ям - до нас

Медична статистика

Дата: 25.10.2021 09:19
Кількість переглядів: 11

Ми продовжуємо знайомити Вас, наші шановні підписники, з колективом Іллінецької міської лікарні, який докладав чимало зусиль, щоб наш заклад охорони здоров’я увійшов у  Топ-10 найкращих лікарень в Україні за версією премії PUBLIC HEALTH AWARDS.

 

Сьогодні йтиметься про Олесю Ящук (Олеся Ящук, позначити), завідувачку інформаційно-аналітичного відділу Іллінецької міської лікарні, лікаря першої категорії з організації і управління охороною здоров’я, яка у 2007 році закінчила ВНМУ імені Пирогова.

 

Олеся – це наша королева цифр та даних. Саме вона зі своїм колективом працює з медичною статистикою, яка дозволяє проаналізувати та виявити проблеми, які виникають під час надання медичних послуг з використанням демографічних даних, даних про захворюваність, фізичний розвиток і інвалідність, а також факторів, що визначають ці особливості.

 

Завідувачка інформаційно-аналітичного відділу родом з Оратівщини. Так-так, у нас багато працівників залучено з суміжних територіальних громад. Після успішного закінчення ВНМУ імені Пирогова пані Олеся протягом 2 наступних років проходила інтернатуру в Оратівській центральній районній лікарні. А з 2009 розпочала працювати в Іллінецькій міській лікарні. З самого початку лікарем-педіатром по 2011 рік, а вже після того переведена на посаду завідувачки інформаційно-аналітичного відділу де працює по цей час.

 

Робота очолюваного нею відділу дозволяє Іллінецькій міській лікарні аналізувати показники своєї діяльності, а також інших закладів охорони здоров’я Вінницької області. Адже не даремно говорять «Все пізнається в порівнянні». Відтак, робота інформаційно-аналітичного підрозділу важлива в умовах конкуренції за пацієнта.

Медична статистика дає можливість сформувати «картинку» щодо захворюваності населення, втрати працездатності, оперативних втручань, оздоровлення населення, профілактики здоров’я, проаналізувати стан здоров’я населення, тощо. Така інформація важлива не лише для лікарів, а й для пересічних громадян, які мають змогу оцінити стан здоров’я населення, динаміку захворюваності, народжуваності та смертності. Оцінити епідеміологічну ситуацію в країні, області та громаді.

Наші статистики дуже часто аналізують параметри роботи сусідніх лікарень, щоб зрозуміти яким чином змінюються маршрути пацієнтів (які лікарні обирають жителі громад). До прикладу, за наявною інформацією ми з’ясували, що 40% пологів, які приймались впродовж 2021 року в Іллінецькій міській лікарні припадають на жителів сусідніх громад: Оратівська, Липовецька та Дашівська.   

Поінформований значить озброєний!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування