A A A K K K
людям із порушенням зору
Іллінецька міська лікарня
За здоров'ям - до нас

Грудне вигодовування

Дата: 05.08.2021 19:55
Кількість переглядів: 9

Знайомтеся – це Анастасія Козярчук, молода матуся родом з села Вербівка Дашівської громади, яка днями в Іллінецькій міській лікарні народила прекрасну дівчинку Маргариту. Анастасія добре поінформована про важливість вигодовування немовляти материнським молоком. Все тому, що з 1 по 07 серпня відзначається Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування.

Звичайно, що наші акушер-гінекологи не можуть залишити поза увагою надзвичайно актуальне питання, яке слугує гарним інформаційним приводом для публікації даної новини. А тому нижче розповідаємо про важливі аспекти харчуванням малюків, яке без перебільшення можна назвати одним з найефективніших способів забезпечення їхнього гармонійного фізичного та психологічного розвитку.

Тепловий ланцюжок

У пологовому відділенні підтримується «тепловий ланцюжок». Що це? Це коли одразу після народження дитина викладається породіллі на груди, одягається шапочка, рукавички, носочки і дитина залишається поруч з мамою впродовж 2 годин. Протягом цього часу дитина вперше прикладається до грудей. Інколи, дітки рефлекторно підповзають і шукають сосок (груди).

Основні правила

Раніше вважалось, що новонароджених слід годувати кожних 3 години. Проте, сучасна доказова медицина рекомендує дослухатись до бажання дитини. Як це перевірити? Після прикладання дитини до грудей, малюк широко відкриває ротик, активно починає смоктати, мама чує ковтання. Такий процес годування не доставляє дискомфорту та відчуття болю, яке може бути пов'язане з неправильним прикладанням, тріщинами сосків, тощо. Тому, зауважимо, що тривалість годування регулює сама дитина. Не забирайте дитину раніше. Звертайте увагу на правильне прикладання до грудей. Проводьте обов'язкові нічні годування, що стимулюють лактацію. Повністю відмовтесь від пляшок, пустушок та сосок.

Користь грудного молока


<div class=


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування