A A A K K K
людям із порушенням зору
Іллінецька міська лікарня
За здоров'ям - до нас

Дружити з головою

Дата: 28.11.2021 17:31
Кількість переглядів: 7

Допис, який може наштовхнути на «подумати» про власний емоційний стан, професійне вигорання та постійні стреси, які в сучасних умовах стали доволі звичним явищем. Сьогодні йтиметься про Інну Василівну Фоміну (позначити), лікаря-психіатра, першої кваліфікаційної категорії та лікаря-невролога другої кваліфікаційної категорії в одній особі.

Трішки особистого

Пані Інна в 2006 вступила до ВНМУ імені Пирогова на спеціальність лікувальна справа. Професійний потяг до неврології зробив свою «лиху справу» (в доброму розумінні слова). Тому в 2012 році, після закінчення навчального закладу, молодий фахівець вступила до інтернатури по неврології на базі Вінницької обласної психоневрологічної лікарні імені Ющенка. Після закінчення інтернатури проходила спеціалізацію по психіатрії на базі Київської академії післядипломної освіти імені Шупика.

Повноцінний трудовий шлях молодого лікаря розпочався 2014 року з Липовецької міської лікарні. В сусідній громаді Інна Василівна працювала психіатром поліклінічного відділення та невропатологом стаціонару. З 2015 по 2017 рік перебувала в декретній відпустці, народивши чарівну дівчинку Анастасію, яка зараз робить перші кроки справжньої моделі (можете перейти на фб-сторінку пані Інни і помилуватись світлинами її красуні-донечки).  

В 2017 році вийшла на роботу і займалась лише психіатрією. В квітні 2019 року звільнилась з Липовецької міської лікарні та працевлаштувалась в Іллінецькій міській лікарні. «Мені більше подобається працювати в Іллінецькій лікарні ніж в Липовецькій. В першу чергу відзначу колектив, з яким приємно спілкуватись та співпрацювати. Окрім того, тут більша кількість пацієнтів та ширший спектр хвороб з якими вони звертаються. Це дуже важливо для розширення мого професійного кругозору та фахового розвитку», – цитуємо слова пані Інни.

Отже, як ви вже могли зрозуміти, сьогодні розповідатимемо про психічне здоров’я, яке допомагає підтримувати людям Інна Фоміна.

Що ж таке психічне здоров’я?

Це позитивне сприйняття, відчуття своєї гідності, впевненості в собі, цінності своєї особистості та цінності інших людей, здатність підтримувати в гармонії взаємодію з внутрішнім світом думок, почуттів, долати життєві проблеми та свідомо йти на ризик.  Лікар-психіатр допомагає зберегти психічне здоров’я, спокій та душевну рівновагу. А не лише лікує шизофренію та психози, як можливо багатьом здається на перший погляд.

Сьогоднішній ритм життя, темп розвитку технологій, постійні стреси створюють дуже несприятливі умови для здоров’я в цілому, тим більше для психіки людини. Лікар-психіатр займається лікуванням різних патологічних станів, більшу частину яких складають: депресивні, тривожні, панічні та психосоматичні розлади.

Інна Василівна рекомендує підтримувати психічне здоров’я шляхом збалансованого харчування, щоденного сну не менше 8 годин, фізичної активності, прогулянок з сім’єю та друзями, спілкування про власні почуття з тими, кому довіряєш, професійної допомоги у разі потреби.

Окремої уваги потребує питання, пов’язане з лікування постковідного синдрому. Позаяк згідно досліджень, які були проведені серед людей, що перехворіли на COVID-19 у більш ніж 18% випадків діагностують психічні захворювання: тривожні розлади, депресії та порушення сну.

Крім того, варто зауважити, що психічні порушення можуть бути зумовлені реакцією людини на  пандемію: споживання інформації про поширення вірусу, складний перебіг хвороби та небезпека смерті, соціальна ізоляція, яка мінімізує кількість зустрічей з друзями, колегами та знайомими, зміна звичайного способу життя, який передбачає відсутність можливості займатись улюбленими справами та вільно комунікувати з оточуючими. Така обстановка призводить до розриву соціальних зв’язків та зменшення спілкування в режимі офлайн (віч-на-віч).

Отож, бажаємо вам впевнено долати життєві труднощі та негаразди, з позитивом дивитись на життя та уникати контактів з «токсичними» людьми, які виражають негативні емоції. А якщо вже трапилось так, що вам знадобилась професійна допомога, – мерщій телефонуйте та записуйтесь на прийом безпосередньо до лікаря за її особистим номером телефону: 096 273 36 08, з 9-00 до 16-00 год.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування