A A A K K K
людям із порушенням зору
Іллінецька міська лікарня
За здоров'ям - до нас

Кінець паперових лікарняних

Дата: 12.08.2021 14:22
Кількість переглядів: 6

Іллінецька міська лікарня переходить на електронні лікарняні листки. Що у зв’язку з цим зміниться для пацієнтів? 

Пацієнтам не доведеться бігати в лікарню за паперовим листком непрацездатності, нести його на роботу, щоб зафіксувати факт тимчасової втрати працездатності. Тим паче, що починаючи з лютого 2021 року під час видачі лікарняних листків існувала нагальна проблема: відсутність паперових бланків, що призвело до видачі тимчасових довідок, які не оплачувались роботодавцями. Таким чином, впродовж 7 місяців поточного року згаданих довідок первинною та вторинною ланками Іллінецької міської ради було виписано близько 900 штук. Дану проблему почали вирішувати в серпні шляхом запровадження електронних лікарняних.

Отже, які кроки повинен зробити пацієнт для отримання листка непрацездатності?

Крок 1

Укласти або мати укладену декларацію з сімейним лікарем та перевірити правильність внесення в декларацію відомостей: паспортних даних, ідентифікаційного номеру, а також актуального номеру мобільного телефону.

Крок 2

У випадку виникнення тимчасової втрати працездатності (загальне захворювання або травма, догляд за хворою дитиною або членом сім’ї, вагітність та пологи, ковідний карантин та інші) хворий повинен звернутись до свого сімейного лікаря.

Крок 3

Сімейний лікар приймає рішення хто лікуватиме хворого: він особисто чи вузький спеціаліст. Якщо лікування проводитиме сімейний лікар, то й ним створюватиметься електронний лікарняний лист. Якщо ж хворий потребує спеціалізованої медичної допомоги (наприклад Іллінецької міської лікарні), то сімейний лікар повинен видати електронне направлення до вузького спеціаліста.

Крок 4

Лікар-спеціаліст (наприклад Іллінецької міської лікарні) приймає рішення про амбулаторне або стаціонарне лікування хворого та формує медичний висновок про тимчасову непрацездатність пацієнта.

Крок 5

Після формування медичного висновку сімейним лікарем або лікарем-спеціалістом пацієнту надходить sms-повідомлення з номером цього висновку. Після цього електронною системою формується електронний лікарняний листок, а пацієнту надходить повторне sms-повідомлення з його номером, який підтверджує успішність проведення операції.

***

За додатковою інформацією щодо видачі електронних листків непрацездатності можна звернутись до лікаря ЛКК (лікарська консультативна комісія) Іллінецької міської лікарні Никитюк Тетяни Дмитрівни за номером телефону: 096 360 43 91 або в кабінет №14 Поліклінічного відділення.

Звертайтесь! 

Ми готові Вам допомогти!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування