A A A K K K
людям із порушенням зору
Іллінецька міська лікарня
За здоров'ям - до нас

Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на рак молочної залози

Дата: 21.10.2019 14:09
Кількість переглядів: 5

20 жовтня в України проводиться Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на рак молочної залози. Цей день встановлений відповідним Указом Президента України N42/2005 від 17 січня 2005 року і відзначається щорічно.

Мета цього Дня акцентувати увагу громадськості на глобальних проблемах, пов'язаних з онкологічними захворюваннями молочних залоз, підвищити обізнаність населення щодо профілактики, раннього виявлення та лікування раку МЗ.

Рак молочної залози в структурі онкологічних захворювань жінок посідає перше місце, причому захворюваність постійно зростає, що пов'язано і зі збільшенням тривалості життя, і з покращенням якості діагностики. Щорічно в світі виявляється 1 250 000 випадків захворювання на рак молочної залози.

В Україні рак грудної залози теж лідирує серед жіночих онкологічних хвороб. Найвищі показники захворюваності на рак молочної залози — серед українок віком понад 60 років, хоча вже з 30 років істотно частішають випадки захворювання. Кожній четвертій жінці рак грудей діагностують уже на ІІІ–ІV стадії, коли ефективність лікування значно знижується.

Регулярне обстеження молочних залоз лікарем, ультразвукова діагностика, мамографія та самообстеження молочних залоз забезпечать діагностику хвороби на початкових її стадіях. А чим раніше виявлено захворювання, тим швидше і ефективніше пройде лікування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування