A A A K K K
людям із порушенням зору
Іллінецька міська лікарня
За здоров'ям - до нас

Екстрена медична допомога

Дата: 15.11.2021 11:41
Кількість переглядів: 18

Один з ключових підрозділів, діяльність якого досі не висвітлювалась на фейсбук-сторінці Іллінецької міської лікарні, - Відділення екстреної медичної допомоги. Підрозділ покликаний здійснювати першочергові заходи після транспортування хворого автомобілем швидкої медичної допомоги до нашої лікарні або особам, які в терміновому порядку відвідують медичний заклад за самозверненням.



Команду працівників Відділення екстреної медичної допомоги очолює молодий, але вже досить досвідчений та професійний завідувач Карпина Богдан Сергійович, лікар з невідкладних станів, лікар-анестезіолог, який у 2016 року закінчив ВНМУ імені Пирогова, а на сьогодні вже має стаж 3,5 роки. Пліч-о-пліч з Богданом Сергійовичем в підрозділі трудяться: Бойко Владислав Олександрович, лікар-травматолог; Глущук Інна Василівна, лікар з невідкладних станів, лікар-гінеколог; 6 медичних сестер та 5 санітарок.

Відділення працює 24/7

Але це не означає, що потрібно доводити свій організм до критичного стану, щоб зайвий раз перевірити на міцність нерви та рівень професійності наших працівників. А тому наполегливо рекомендуємо берегти своє здоров’я та вчасно звертатись лікарів, в першу чергу сімейної медицини з якими у вас укладено декларацію.

Досвід підказує, що найпоширенішими випадками з якими доводиться працювати команді Відділення екстреної медичної допомоги стали: серцево-судинні (гіпертонія та її ускладнення, ішемічна хвороба серця); травми (як правило побутові, рідше спричинені ДТП та кримінальними правопорушеннями); простудні захворювання (як правило діти); коронавірусна інфекція; інсульти та інфаркти.

Слід зауважити, що швидка медична допомога не підпорядковується Іллінецькій міській лікарні, а так звані маршрути пацієнтів за якими доставляє хворих автомобіль екстреної медичної допомоги визначені Наказами Департаментом охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОДА. Зокрема йдеться про Наказ №2123 від 09.09.2021 року «Про затвердження «Маршруту пацієнта» для надання екстреної та невідкладної медичної допомоги»), яким керується швидка допомога. Якщо дуже коротко, то хірургічна, терапевтична, акушерсько-гінекологічна патологія та у випадках пологів до Іллінецької міської лікарні доставляються хворі з Іллінецької та Оратівської громад, а терапевтична патологія в тому числі й Липовецької громади.

Варто зазначити, що інсульти, інфаркти, політравми, психічні розлади та інші випадки, лікування яких наразі не передбачено згідно укладених Іллінецькою міською лікарнею пакетів медичних послуг з Національною службою здоров’я України транспортуються на заклади медичної допомоги міста Вінниці (Зокрема лікарня імені Пирогова, Міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги, Кардіонцентр, лікарня імені Ющенка, Наркодиспансер).

Богдан Сергійович вкотре наголошує на важливості берегти своє здоров’я та контролювати його стан, не доводячи організм до критичних наслідків. Для цього необхідно звертатись в першу чергу до лікарів первинної ланки (сімейних лікарів з якими укладено декларацію), оскільки більшість критичних станів можна попередити завчасно. Для прикладу більшість інсультів складають неліковані довгий час хронічні гіпертонії та аритмії, які можливо попередити прийомом простих та недороговартісних препаратів, які призначить вам ваш сімейний лікар.

Звертайтесь до лікарів вчасно!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування