A A A K K K
людям із порушенням зору
Іллінецька міська лікарня
За здоров'ям - до нас

Ендоскопічна процедура

Дата: 18.08.2021 10:02
Кількість переглядів: 9

В жовтні 2019 року в Іллінецькій міській лікарні з’явилось сучасне ендоскопічне обладнання, яке дозволяє значно якісніше проводити обстеження стравоходу, шлунку та дванадцятипалої кишки. Як правило пацієнти звертаються з болями в животі, печією, втратою апетиту, нудотою, блювотою, з анемією, метою проведення обстеження перед плановими операціями, дисфагією (порушення ковтання).

Перераховані скарги часто являються проявами різних видів гастритів, виразкової хвороби шлунку та дванадцятипалої кишки, гастроезофагеальної рефлюксної хвороби, а також доброякісних та злоякісних пухлин.

Причини таких захворювань:

  • Стреси
  • Спадковість
  • Шкідливі звички
  • Неправильне харчування
  • Інфекція Хелікобактер пілорі
  • Прийом медикаментів (нестероїдні протизапальні засоби, різного роду розріджувачі крові)

 

Процедура складається з трьох етапів:

Етап №1

Підготовка до прийому

Для якісного проведення обстеження рекомендується напередодні проконсультуватись з лікарем для того, щоб обговорити деталі підготовки до процедури: скарги пацієнта, наявність супутніх хвороб, сімейний анамнез, прийом ліків, особливості лікування, а також для складання лікарем плану проведення процедури. 

Етап №2

Проведення процедури

Процедура проводиться натще. Це означає, що необхідно виключити за 8 годин прийом твердої їжі та за 2 години прийом рідини.  За 20 хвилин до проведення процедури пацієнт приймає спеціальний розчин, який дозволяє підготувати слизову оболонку для якісного огляду. Як правило процедура проводиться під місцевою анестезією. Але також можливе проведення процедури під медикаментозним сном. Під час обстеження лікар ретельно оглядає стравохід, шлунок та дванадцятипалу кишку на предмет виявлення запалення, виразок, ерозій та передракових змін слизової оболонки.  Як правило тривалість процедури складає 7-10 хв. Під час процедури проводиться фотофіксація усіх обов’язкових анатомічних орієнтирів та усіх виявлених змін слизової оболонки. Ендоскоп з високою роздільною здатністю дозволяє робити фото HD якості.   

Етап №3

Оформлення результатів

Після завершення процедури оцінюється стан пацієнта та його самопочуття. У випадку медикаментозного сну - пацієнт протягом 1 години перебуває під спостереженням. Лікар формує протокол обстеження та заключення у паперовому та електронному вигляді. За бажанням пацієнта є можливість скопіювати фотоархів на електронний носій для подальшого використання лікуючим лікарем.

***

Для надання консультацій щодо проведення ендоскопічної процедури та попереднім записом на прийом можна звертатись за номером телефону Кабінету №25 Поліклінічного відділення 067 308 13 59.

Рекомендуємо телефонувати з 8-00 до 16-00 год.

І пам’ятайте: краще один раз «ковтнути зонд», ніж все життя терпіти біль в животі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування